Çim ekimi ankara

Daha yaşanır bir ortam için, şehirleşmenin getirdiği yeşil alanların yok olmasını telafi etmek için, görsel ve sağlık açısından kötü çevre koşullarının etkisini azaltmak için daha yeşil bir ortama ihtiyaç vardır. Park ve bahçelerin oluşumunda en önemli oluşumlardan biride çimdir. Mekanda bulunan ağaç ve çiçeklerin vazgeçilmez bir tamamlayıcısıdır. Ayrıca çim görsellik,güneş ışınlarından korunma,toz emmek ve sağlıklı bir ortamın yanı sıra fazla eğimli arazilerde toprak kaymasını,da engeller. Tabi ki bu uzman bir kadroyla, tecrübeli bir firmayla ve kaliteli bir malzemeyle mümkün olabilir. Yeter ki siz hayal edip isteyin, hiç bir şey zor değil.




Çim ekmek için mevsim iyi seçilmeli,çimin ekimi çok sıcak havalara bırakılmamalıdır. Çimi sulamak için gerekli alt yapı yapılmalıdır. Öncelikle arazi hazırlanmalıdır temizlenip,çim için uygun toprak ve gübre tercih edilmelidir. Daha sonra bölgeye uygun tohum seçilmeli ve ekim yapılmalıdır. Serin ve ılık mevsim çim türleri ( 15-21 ° C ) iyi gelişirler. Sulandığı zaman yıl boyu yeşilliğini muhafaza ederler. Agritos ( Tavus otu ) türleri ince tekstürlüdürler. Sıkı ve kaliteli çim oluştururlar. Agritos serin ve ılık iklim türlerinden biri ve en çok kullanılan çim türüdür. Sıcak mevsim ( sıcak bölge türleri ) Cynodan dactylon ( Bermuda çimi ) ve melezleri; bu bitki türü sıcak bölgelere çok uyum sağlar. Sıcak ve kuraklığa dayanıklı bir türdür ve en çok tercih edilen türlerdendir. İlk bahar ayında çim ekilebilir ama ideal zaman sonbahardır! Gerek yabani ot ve gerekte karınca zararı nedeniyle son bahar tercih edilmelidir. Tohum ekilme işi rüzgarsız, sakin bir havada sabah veya akşam saatlerinde yapılmalıdır. Tohum ekimi tamamlanınca üzerinden silindirle geçilerek tohumların toprağa yapışması sağlanır.1-2 mm kalınlıkta kapaklanır. Kapak materyali olarak çok iyi hazırlanmış toprak ve gübre karışımı kullanılabilir.


Ekim yapıldıktan sonra bir diğer önemli aşama sulamadır! Daha önceden alt yapısı yapılan sulama tesisatına toprağı yerinden oynatmayacak tazzikte, ince süzgeç başlık takılarak sulanmalıdır. Tüm alan sulanmalı, sulama 3-5 cm toprak tabakasını ıslatacak şekilde olmalıdır. Bu işlem hergün tekrarlanmalıdır.7-21 gün arasında çimlenme gerçekleşir.Bu duruma göre bir ay boyunca toprak nemli tutulmalıdır. Sulama için alt yapının yapılması, toprağın temizlenmesi,tekrar uygun toprak serilmesi, uygun tohumun seçilmesi, tohum ekilmesi, kapaklanması ve gübrelenmesi size zor gelecek ve tecrübe isteyen bir iş. Ama sizin için bunu tecrubesi ve profesyonel elamanlarla yapacak bir firmaya baş vurabilirsiniz.


Çim ekimi için Faaliyet gösterdiğimiz semtler; Gölbaşı  Çim ekimi  ustası, Etimesgut Çim ekimi firması, Sincan Çim ekimi fiyatları, Mamak  Çim ekimi , İncek- gölbaşı Bahçe yürüyüş yolu Çim ekimi firmalar,  Ankara da çim ekimi fiyatı, apartman bina Çim ekimi yapımı, Bahçe Çim ekimi ne zaman ekilmeli, çim ekimi maliyeti  çim sulama ustası, Bağlıca Yapracık Çim ekimi, Kazan Çim ekimi, Keçiören Çim ekimi, Mamak Çim ekimi, işleri için bizimle iletişime geçiniz..