Ankara bahçe düzenleme peyzaj

Yazın bahçe bakımı nasıl olmalı?

Bahçe düzenleme işlerinde ilk yapılan çalışmanın görüntüsünü ilerleyen zamanlarda yakalamak fazla mümkün değildir. Bahçemizde yaz geldiğini zaman yapmamız gereken bazı şeyler var Bunların başın toprağı havalandırmak gelmektedir. Bu işlerden sonra gübre vermek önemlidir. Neden gübre bu  kadar önemli toprağa besin açısından daha zengin tutar gübre olarak organik gübreyi tercih etmeliyiz.



Yaza girerken ağaç bakımı ve bitki seçimi

Ağaçların durumuna göre kurumuş dallar yabanı otlar temizlenmelidir. İlerleyen zamanlarda bahçemize az su isteyen bitleri ekmek doğru bir seçimdir. Örneğin; küçük kaktüsler, sukuklentler,
çeşitli renk yapan çalılar, biberiye türleri, leventalar, diğer örtücü bitkilere yer verebiliriz. Bu yaz aylarında kullanıla bilir fazla ilgi isteyen bir bitki türleridir. Bunların yanı sıra isterseniz sardunya, begünya, kadife çiçekleri, bu çiçekler bahçenize çeşitli renkler katar.

Mevcut bahçe için nasıl dekor yapılmalı?
Örnek vermek gerekirse bahçenizi sık kullanıyorsanız ve bunun için çimi güçlü bir bakım yapabilirsiniz. Bahçe aydınlatmaları güçlendire bilirsiniz.

Yürüyüş yollarınız yoksa yaptıra bilirsiniz, oturma alanları çardak kamelya, balkon önü gibi zeminleri yaptıra bilirsiniz.